Middag

Salat med mye smak (Passer også som lett middag)

1/3 pose Macheesalat, eller annen ferdig kuttet og vasket blandingssalat

50 g Røket laks

  2 ss Snøfrisk

  6 stk Druer, steinfrie

  4 stk Valnøtter

En god dash med Balsamicokrem

Bland alle ingrediensene sammen, ha balsamicokremen på toppen. Om du tar med salaten på farta så husk å ha med balsamicokremen ved siden av.

Om det er andre grønnsaker du vil ha i så prøv cherrytomater, sukkererter eller agurk. Anything goes!

Chili con carne, den skikkelig raske varianten.

4 porsjoner

400 g kjøttdeig (okse, gris eller kylling velger du selv)

    1 bks hvite bønner i tomatsaus

    1 bks kidneybønner

    1 liten bks maiskorn

    2 bks passata av tomater


Litt krydder: salt, pepper, chili, spisskummin eller annet krydder du synes passer.

Om du skal ha ris til så koker du opp vannet til risen og legger i risen i før du begynner med selve chili con carnen.

Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Ha i hvite bønner i tomatsaus og passata. Skyll kidneybønner og mais, bland dette sammen med det andre. Tilsett div. krydder og la alt koke seg sammen mens risen blir ferdig.

Dette bør ikke ta mer enn 10 minutter til sammen!

I tillegg til ris smaker det godt med en klikk rømme (Drømmelett) og noen nachos (med ost).

Buen provecho!

Tips 1: Har du chili con carne til overs eller har laget dobbel opp, kan retten fint fryses inn i porsjoner.

Tips 2: Bytt ut kjøttdeigen med revet gulrot og flere kidneybønner for et kjøttfritt alternativ.

Speidersuppe, verdens raskeste (kan også lages over bål)

4 porsjoner


800 g frossen lapskausblanding

300 g til 500 g ferdigkuttet kylling (kyllingpølser, biffstrimler o.l. går også bra).

Valgfritt: en neve fullkornspasta (penne, makaroni, spagetti osv.)

  • Hell den frosne grønnsaksblandingen i en kjele. Tilsett vann så det dekker grønnsakene. La det koke opp.
  • Legg i kyllingen (og evt. pasta) når vannet koker.
  • La alt koke sammen i ca. 10 minutter (grønnsakene skal være myke, men ikke mos og pastaen al-dente).
  • Smak til med salt og pepper.

Server med grove rundstykker eller flatbrød. Benytt Brelett, Bremykt, Olivero eller lignende om du vil ha "smør" på brødet.


Tortilla-pizza (som tar 10 -15 minutter å lage)


1 porsjon


1 stor tortilla (fullkorn anbefales)

3-4 ss ferdiglaget pizzasaus, kjøpt eller hjemmelaget (Ren tomatpure fungerer også)

Topping etter eget ønske:

Skinke, kylling, salami, biff, pepperoni

Løk, Purre, Mais, Oliven, Ananas, Sjampinjonger, Revet ost


Forvarm ovnen til 220 grader.

Legg tortillaen på bakepapir på en stekeplate. Bre ut pizzasausen. Legg på ønsket topping. Asvlutt med revet ost og evt. oregano.

Stek pizzaen i ca. 5 minutter. Så er den klar!

Pynt gjerne med friske krydderurter som basilikum eller frisk oregano om du ønsker.

En rask salat (ferdigkuttet salat, cherrytomater og agurk i skiver) ved siden av øker næringsinnholdet.


Rødkålsalat:

400 g rødkål.

2 appelsiner.

1 ss honning.

2 ss. Eddik (vanlig/rødvin/hvitvin/bringebær/eplecider, ta det du har og som du liker).

2 ss Olje (raps/oliven eller annen matolje du har tilgjengelig)

Salt og pepper.

1 dl grovt hakket, bredbladet persille.

25 g ristede grovhakkede nøtter (valnøtter/hasselnøtter/mandler/pistasj/cashew, nøtter du liker og som er usaltede)

 Snitt rødkål i fine strimler (f.eks. med et mandolinjern eller rivjern).

 Skrell appelsinene og del dem i biter.

 Visp honning, eddik og olje sammen og smak til med salt og pepper.

 Vend dressingen sammen med rødkål og hakket persille.

 Dryss over nøtter og appelsinbiter før servering.


 Denne salaten kan lages på forhånd (minus nøtter og appelsinbiter som da legges på rett før servering) og passer   veldig bra sammen med stekt/grillet laks.